vrijdag, 11. mei 2007 - 15:44

Militairen aangehouden na wapenvondst

Rotterdam

Op last van de officier van justitie in Rotterdam zijn op maandag 7 mei drie militairen aangehouden in verband met een onderzoek naar een wapenvondst in een woning in Spijkenisse in maart dit jaar. Dit maakt het openbaar ministerie vandaag bekend.

Eén van de drie is donderdag voorgeleid en door de rechter-commissaris in bewaring gesteld. De andere twee zijn door de officier heengezonden maar zijn nog wel verdachte van verduistering van defensiematerieel.

In maart werden in een woning in Spijkenisse onder andere wapens, munitie, zelfgemaakte explosieven en kogelwerende vesten gevonden. In de woning werden twee mensen aangehouden van wie een 25-jarige man nog steeds vast zit.

Het onderzoek leidde vervolgens in de richting van de drie militairen. Maandag werden door de politie en de Koninklijke Marechausee doorzoekingen verricht in de woonhuizen van de drie en de kazernes waar zij gelegerd waren in Roosendaal, Assen en Soesterberg. De drie, een 29-jarige man uit Sittard, een 30-jarige man uit Heerlen en een 24-jarige man uit Spijkenisse werden aangehouden. De laatste is donderdag voorgeleid op verdenking van verduistering en overtredingen van de Wet wapens en munitie.

Het onderzoek wordt nog voortgezet. In totaal zitten nu drie mannen vast: de 24-jarige militair, de 25-jarige Spijkenisser en een 42-jarige man uit Delft die op 1 mei werd aangehouden.
Provincie:
Tag(s):