vrijdag, 16. maart 2007 - 8:48

Militairen betrokken bij gewapende overval

Veendam

Met de aanhouding van een 21-jarige militair, hebben politie en de Koninklijke Marechaussee een overval in het Julianapark in Veendam opgelost. De overval op negen jongeren vond plaats op 18 november 2006. Ook de 19-jarige broer van de verdachte is aangehouden.

Naar aanleiding van de overval, heeft de Koninklijke Marechaussee dinsdag 13 maart op de Johan Willem Friso Kazerne in Assen de 21-jarige militair aangehouden op verdenking van het plegen van de overval. De broer van de verdachte, een 19-jarige militair, is woensdag 14 maart op de Johannes Post Kazerne in Havelte aangehouden op verdenking van heling en overtreding van de Wet Wapens en Munitie.

Tijdens de overval bedreigde de man de jongeren met een vuurwapen. Op die manier zou hij de slachtoffers gedwongen hebben hun waardevolle spullen waaronder mobiele telefoons en portemonnees af te geven.

Bij doorzoekingen in de woning van de verdachten en op de kazerne trof de marechaussee diverse goederen aan die mogelijk afkomstig waren van de overval. Verder werden een luchtdrukpistool, munitie, een bivakmuts en verdovende middelen aangetroffen.
Provincie:
Tag(s):