woensdag, 28. maart 2007 - 16:55

Militairen oefenen in de Eemsmond

Eemsmond

Op maandag 2 en dinsdag 3 april vinden militaire oefeningen plaats in de gemeente Eemsmond. Op maandag 2 april patrouilleren circa 30 á 40 militairen van de 13e infanterie luchtmobiel in drie groepen door het centrum van Uithuizen (tussen het spoor en de Hoofdstraat-West). De militaire wagens staan net buiten het dorp in de omgeving van ‘t Lage van de Weg (Bovenhuizen).

Op dinsdag 3 april rijdt het militaire konvooi door de polder richting Ten Boer. Op de Noordpolderweg Warffum (bij de dijk) en op de Eemspolderweg (nabij de Middenweg) zijn hinderlagen gepland. Hierbij worden oefenbommen tot ontploffing gebracht (alleen geluid, geen echte explosieven). Bij beide oefendagen kan geluidsoverlast ontstaan door oefenwapens en -bommen (alleen geluid, geen munitie en echte explosieven).

De oefenende eenheid van de 13e infanterie luchtmobiel bereidt zich op deze wijze voor op uitzending naar Uruzgan (Afghanistan). De gehele oefening duurt drie weken en is verspreid over gemeenten in Groningen en Friesland.
Provincie:
Tag(s):