vrijdag, 19. januari 2007 - 22:18

Minima krijgen energiebox uitgereikt

Assen

De minima krijgen een energiebox uitgereikt met informatie en verschillende gratis producten zoals spaarlampen en een energiemeter. Het gaat om huishoudens met maximaal 110% van het minimumloon. Het project is een initiatief van de provincie Drenthe en de gemeente Assen. De meeste Drentse gemeenten hebben inmiddels interesse getoond om mee te doen met het initiatief.

Bij de energiebox kan op verzoek een advies worden gekregen over het gebruik van de gratis producten. Binnenkort gaan 15 tot 20 langdurig werklozen in opleiding om de huishoudens te kunnen adviseren hoe ze geld over kunnen houden door energie en water te besparen. Met dit project hopen de overheden drie vliegen in één klap te slaan. Langdurig werklozen doen hele nuttige werkervaring op die ze weer terug kan brengen op de arbeidsmarkt, de minima besparen geld en het is goed voor het milieu.

Drenthe kent ongeveer 20.000 huishoudens in de doelgroep. Daarvan hopen de Drentse overheden in 2007 en 2008 tussen de 7.500 en 10.000 huishoudens te bereiken.
Provincie:
Tag(s):