donderdag, 20. december 2007 - 14:00

Minister Ter Horst ontvangt profielschets commissaris van de Koningin

Leeuwarden

Woensdag 19 december heeft minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken tijdens de vergadering van Provinciale Staten de profielschets voor de nieuwe commissaris van de Koningin in Fryslân in ontvangst genomen. Na de overhandiging door de voorzitter van de vertrouwenscommissie, de heer Benedictus, vond overleg plaats tussen de minister en de Staten over het profiel van de nieuwe commissaris van de Koningin.

De heer Benedictus was tevreden over het overleg tussen de minister en de Staten en blij met de opmerking van de minister dat ze de profielschets voor de nieuwe CdK compact en helder vindt. De heer van der Ham gaf namens de Staten antwoord op vragen van de minister over onder andere de betrokkenheid van de kandidaten bij de Friese samenleving en het Fries eigene. Aan het eind van het overleg werd de profielschets door Provinciale Staten vastgesteld.

Het profiel voor de nieuwe CdK in Fryslân is mede tot stand gekomen door een enquête onder de inwoners van Fryslân. Zij konden zich uitspreken over de wensen en verwachtingen ten aanzien van de nieuwe commissaris. Hieruit kwam óók naar voren dat de nieuwe commissaris vanuit zijn/ haar rol de Friese taal en cultuur moet uitdragen.

Op 20 december wordt de vacature in de Staatscourant gepubliceerd, zowel in het Fries als in het Nederlands. Binnen vier maanden nadat de gelegenheid is gegeven tot sollicitatie voor de functie, dienen de Staten een aanbeveling aan de minister van Binnenlandse Zaken te sturen.
Provincie:
Tag(s):