vrijdag, 9. maart 2007 - 13:30

Minister Verburg wil illegale vogelhandel aanpakken

Zeist

Minister Gerda Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit wil de illegale vogelhandel in Nederland aanpakken. De minister zei dit donderdag tijdens de officiële opening van het nieuwe pand van Vogelbescherming Nederland aan de Boulevard in Zeist. Verburg neemt de suggesties van Vogelbescherming Nederland om de illegale handel tegen te gaan serieus en zal hierover in gesprek gaan met Vogelbescherming.

Twee weken geleden bleek uit onderzoek van Vogelbescherming dat het aantal Europese vogelsoorten dat wordt gehouden en verhandeld in ons land de afgelopen jaren is vertienvoudigd. Daarnaast blijkt het ringsysteem dat aan moet tonen dat vogels gekweekt zijn zeer fraudegevoelig.

Vogelbescherming Nederland pleit voor een waterdicht ringsysteem. Minister Verburg heeft toegezegd zeer kritisch naar de huidige ringenregeling te kijken en waar mogelijk te verbeteren. Ze gaat hierover in gesprek met Vogelbescherming en andere partijen om te kijken hoe het probleem van de illegale vogelhandel gezamenlijk kan worden opgelost.
Provincie:
Tag(s):