woensdag, 2. mei 2007 - 14:56

Minister verwelkomt generaal Van Loon

Eindhoven

De staf van het Regional Command South (RC-S) onder leiding van generaal-majoor Ton van Loon keert donderdagavond 3 mei terug naar Nederland. Minister van Defensie Eimert van Middelkoop zal de militairen verwelkomen en kort toespreken. Dit heeft het ministerie van Defensie bekendgemaakt.

Generaal Van Loon heeft als commandant RC-S vanaf 1 november voor zes maanden de ISAF-missie in de zuidelijke provincies van Afghanistan geleid. Dinsdag 1 mei droeg hij het commando op de internationale basis in Kandahar over aan zijn opvolger, de Britse generaal-majoor Jacko Page.

De internationale troepenmacht in Zuid-Afghanistan bevindt zich in de provincies Nimroz, Helmand, Kandahar, Uruzgan, Day Kundi en Zabul. In deze zes provincies zijn militaire eenheden actief uit onder meer Nederland, Canada, Groot-Brittannië, de Verenigde Staten, Roemenië, Australië en Denemarken. Hun taak is de Afghaanse regering te ondersteunen bij de wederopbouw van het land, het creëren van een veilige en stabiele omgeving en de opbouw van een goed bestuur.
Provincie:
Tag(s):