maandag, 19. maart 2007 - 14:10

Minister Vogelaar bezoekt Ondiep

Utrecht

Vanochtend heeft minister voor Wonen, Wijken en Integratie Ella Vogelaar een bezoek gebracht aan de Utrechtse wijk Ondiep. Ze ging er in gesprek met een aantal bewoners, politie, Openbar Ministerie, jongerenwerkers en de Woningbouwcorporatie Mitros.

Het gesprek ging over leefbaarheid en veiligheid in de wijk, over jongerenoverlast en over wat bewoners en overheid kunnen doen om te zorgen dat het prettig wonen is en blijft in Ondiep, ook tijdens de periode dat er woningen worden gesloopt en/of gerenoveerd in Ondiep. “Het was een openhartig gesprek, waarbij de bewoners van hun hart geen moordkuil maakten.

Ik maak de bewoners een groot compliment voor de saamhorigheid die ze tijdens de afgelopen week hebben getoond�, aldus minister Vogelaar. De minister concludeerde ook dat er al veel wordt samengewerkt tussen politie, gemeente, welzijnswerk, corporatie en bewoners. Ook meent ze dat het in de toekomst heel belangrijk is dat verschillende bewonersgroepen worden gehoord over hun visie op de wijk.
Provincie:
Tag(s):