woensdag, 31. januari 2007 - 10:13

Mishandelaars aangehouden na getuigenoproep

Buitenpost

Maandag heeft de politie na een oproep in de media een 21-Jarige inwoner van Zwaagwesteinde aangehouden op verdenking van mishandeling en bedreiging. Ook werd een 24-Jarige inwoner van Gerkesklooster aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de mishandleing.

Op zaterdagmiddag 16 december overliep een 39-Jarige inwoonster van Buitenpost twee onbekende jongens die vermoedelijk probeerden in te breken in een winkel aan de Kerkstraat. De twee gingen bij het zien van de vrouw er van door. De inwoonster van Buitenpost zette de achtervolging in en wist de mannen te achterhalen. Hierop werd ze door één van hen tegen een muurtje geduwd en een aantal keren geslagen. De verdachten stapten op een scooter en gingen er vandoor.

Na een oproep van de politie in de media meldde zich een aantal getuigen. Door een buurtagent en een rechercheur werd een onderzoek ingesteld. Dankzij de tips kon de politie 22 januari de 24-jarige inwoner van Gerkesklooster aanhouden. Hij bekende betrokken te zijn geweest bij de mishandeling.

Afgelopen maandag werd de 21-jarige inwoner van Zwaagwesteinde aangehouden. Na verhoor bekende de verdachte dat hij de vrouw had mishandeld. Tevens bekende hij nog een bedreiging van een 13-jarige fietser uit Gerkesklooster. De jongen fietste 11 november 2006 over de Lutkepost in Buitenpost toen hij werd klemgereden. De verdachte had commentaar op zijn rijstijl en bedreigde de jongen met een mes.

Beide mannen mochten na verhoor het politiebureau verlaten in afwachting van verdere strafvervolging.
Provincie:
Tag(s):