maandag, 24. december 2007 - 11:46

Mobiel betalen voor kroketje uit de muur

Amsterdam

Klanten van Rabo Mobiel die een telefoon met NFC chip bezitten kunnen bij de Febo aan de Ferdinant Bolstraat in Amsterdam loketautomaten openen met hun mobiel. Piet van Schijndel, lid van de Raad van Bestuur Rabobank, zette het nieuws extra luister bij door een ‘kroketje uit de muur’ te halen met zijn mobiele telefoon.

De technologie achter deze proefopstelling is N(ear) F(ield) C(ommunication) en de digitale portemonnee. De klant houdt eenvoudigweg zijn telefoon vlakbij de loketautomaat, de loketautomaat herkent het radiosignaal van de NFC chip in de telefoon en opent binnen een seconde. Het bedrag wordt afgeschreven van het tegoed op de digitale portemonnee, een soort ’chipknip’ voor internet en mobiel.

Piet van Schijndel, lid van de Raad van Bestuur Rabobank:’We geloven in een doorbraak van de NFC contactloze betalingstechnologie. Met de proef bij C1000 en nu ook samen met Febo nemen we daarom graag weer het voortouw. Deze proefopstelling is een belangrijke stap op weg naar mobiel betalen en het past binnen onze visie dat binnen enkele jaren de mobiele telefoon een veel gebruikt, veilig betaalmiddel is.’
Categorie:
Tag(s):