vrijdag, 21. december 2007 - 23:56

Moeder bekent in zaak dode baby Leens

Leens

De 30-jarige moeder van de pasgeboren baby die 23 november jl. levenloos in een container bij een woning in Leens werd gevonden, heeft bekend het baby’tje om het leven te hebben gebracht. Met haar bekentenis is het politieonderzoek nagenoeg afgerond.

De pasgeboren baby werd vrijdagavond 23 november jl. levenloos in een container bij de woning aan de Proosdij in Leens gevonden. De vrouw was kort ervoor per ambulance naar een ziekenhuis gebracht om te bevallen. Daar beviel ze van de placenta. Dit gaf aanleiding voor ambulanceverpleegkundigen en de politie om bij de woning te gaan kijken. Ambulanceverpleegkundigen vonden het levenloze baby’tje in de container.

Uit de sectie was al vast komen te staan dat het baby’tje een onnatuurlijke dood is gestorven. Nadat de vrouw na haar behandeling in het ziekenhuis werd ontslagen, is ze aangehouden. Over het motief van de vrouw en de wijze waarop de vrouw het baby’tje om het leven heeft gebracht, geeft de politie geen nadere details. Wel is uit het politieonderzoek gebleken dat de vrouw de enige verdachte is. De verdere achtergronden komen pas tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak ter sprake.

Op 12 december jl. heeft de raadkamer van de rechtbank de voorlopige hechtenis van de vrouw met negentig dagen verlengd. Het politieonderzoek is nagenoeg afgerond. Aan het dossier voor het Openbaar Ministerie wordt nog gewerkt.
Provincie:
Tag(s):