donderdag, 8. februari 2007 - 14:38

Moeder verdacht van brandstichting in school van weggestuurd kind

Leiderdorp

De twee vrouwen uit Voorhout, van 16 en 44 jaar, die donderdagavond 25 januari werden aangehouden bij een school aan de Touwbaan in Leiderdorp worden zowel verdacht van brandstichting als van een bedreiging.

De politie van Leiderdorp hield donderdag twee verdachten aan op verdenking van poging brandstichting in een school aan de Touwbaan. De vrouwen waren via een raam de school binnengedrongen en hebben daar geprobeerd brand te stichten. De beweegredenen van de vrouwen om in de school brand te stichten houden verband met het wegsturen van een kind van de 44 jarige verdachte van school.

Op het bureau bleek dat de twee ook voldeden aan een signalement dat opgegeven was na een bedreiging in het Winkelhof in Leiderdorp. Een 63 jarige man uit Leiderdorp werd in november door een oudere en een jongere vrouw benaderd toen hij op een bankje aan het wachten was op zijn winkelende vrouw. De oudste vrouw sprak de man aan, hoewel de man haar niet kende. Op enig moment trok de vrouw haar trui omhoog waarna er een vuurwapen gelijkend voorwerp te zien was. De Leiderdorper en zijn vrouw deden aangifte van bedreiging. Later zag hij de vrouwen enkele keren bij zijn huis en trof hij omgegooide bloembakken aan en was zijn naambordje van de deur gehaald.

De oudste vrouw heeft de bedreiging bekend en heeft verklaard dat zij de man heeft aangezien voor iemand anders. Het vuurwapen is in beslag genomen door de politie. De verdachten zijn in afwachting van de afronding van het verdere onderzoek in voorlopige hechtenis genomen.
Provincie:
Tag(s):