maandag, 19. november 2007 - 19:26

Mogelijk verband tussen meerdere berovingen in regio Venlo

Venlo

De politie onderzoekt enkele (pogingen tot) straatroven, die maandagmorgen en afgelopen weekend plaatsvonden in Venlo en Tegelen. Daarbij zijn de slachtoffers onder andere van geld beroofd. Bij de misdrijven waren vermoedelijk drie daders betrokken. De politie onderzoekt deze zaken en sluit een verband niet uit.

In Tegelen werd maandagmorgen tussen acht uur en tien voor half negen een 15-jarig meisje beroofd toen ze op de Wylrehofweg fietste. Ze werd door drie personen belaagd die geld van haar wilden hebben. Toen er een vrouw aankwam op een fiets zijn de mannen zonder buit gevlucht. Het meisje raakte hierbij licht gewond.

Zondag vond er in de buurt van de Kaldenkerkerweg, even na tien uur ’s avonds, een mogelijke poging tot beroving plaats. Een 52-jarige automobiliste uit Tegelen werd enige tijd achterna gezeten. Daarbij werd haar auto door de auto van de achtervolgers van achteren aangereden. Het slachtoffer wist uiteindelijk te ontkomen. In deze auto zaten vermoedelijk drie personen.

In de nacht van zaterdag op zondag vond er tussen vier uur en half vijf een beroving plaats in het Julianapark. Daarbij werden drie vrienden van elkaar (een 17-jarige, 18-jarige en 19-jarige jongen uit Venlo) van mobiele telefoons en geld beroofd toen ze op weg naar huis waren. De beroving werd door drie jongens gepleegd, de slachtoffers werden daarbij met een wapen bedreigd.

Zaterdagavond vond tussen kwart over acht en kwart voor negen in het Julianapark een beroving plaats van een 15-jarige jongen uit Grubbenvorst. Hij werd door drie jongens benaderd, vastgepakt en bedreigd met een wapen. Daarna gingen de daders er met het geld van het slachtoffer vandoor.

De politie heeft de verschillende zaken in onderzoek en verzoekt mogelijke getuigen contact op te nemen met de politie.
Provincie:
Tag(s):