dinsdag, 5. juni 2007 - 16:17

Mogelijk werkonderbreking bij Favini Meerssen

Meerssen

CNV Papier en karton heeft een ultimatum gesteld aan de Limburgse papierfabriek Favini Meerssen. Het ultimatum loopt af op vrijdag 8 juni om 16.00 uur. Als Favini dan niet is ingegaan op de eisen voor een nieuwe cao, volgen er acties.

Het conflict bij Favini draait vooral om een goede loonsverhoging. Volgens CNV-onderhandelaar Jean-Marie Severijns verlangen de werknemers terecht dat er - na jaren van zeer gematigde looneisen - een fatsoenlijke loonsverhoging komt. ‘Favini heeft een moeilijke periode achter de rug. Bij een pijnlijke reorganisatie zijn zo'n honderd banen verloren gegaan en qua salaris zijn de overgebleven werknemers er in de afgelopen jaren nauwelijks op vooruit gegaan. Nu het weer beter gaat met de vestiging in Meerssen en er weer wat winst wordt gemaakt, moet Favini niet moeilijk gaan doen. Het is nu gewoon tijd voor een goede loonsverhoging.’

In het ultimatum eist CNV Papier en karton - net als in veel andere cao's - een loonsverhoging van 3 procent per 1 april 2007 voor een eenjarige cao (van 1 april 2007 tot 1 april 2008). Het ultimatum bevat verder onder meer eisen over een verhoging van de ploegentoeslag en een beter opleidingsbeleid.

Favini komt in het cao-eindbod niet verder dan drie keer een loonsverhoging van 1 procent, voor een cao van 18 maanden. ‘Onbespreekbaar’, reageert Severijns. ‘De leden hebben het eindbod massaal afgewezen.’

Als Favini niet ingaat op de eisen, leggen de werknemers aanstaande maandagochtend 11 juni het werk neer. Bij de vestiging in Meerssen werken zo'n tweehonderd mensen.
Provincie:
Tag(s):