woensdag, 13. juni 2007 - 21:02

Mogelijke getuigen verkrachting 7-jarige krijgen sms

Rheeze

Het rechercheteam van politie IJsselland, dat onderzoek doet naar de verkrachting van een 7-jarig meisje, in september vorig jaar, heeft woensdag 13 juni ongeveer 200 SMS berichtjes gestuurd naar gsm bezitters die rond het tijdstip van het misdrijf in de omgeving Rheeze verbleven. Via het SMS bericht worden mensen alsnog opgeroepen om contact te zoeken met de politie en eventuele getuigenverklaringen af te leggen. Dit heeft de politie woensdag bekendgemaakt.

Op zondag 10 september 2006, rond 17:30 uur werd het slachtoffertje aan de Grote Beltenweg, bij camping ‘t Veld in Rheeze, in de gemeente Hardenberg verkracht. De verkrachter betreft een blanke man van tussen de 25 en 45 jaar, met een stevig postuur. Mogelijk is hij in het bezit van een ATB- fiets.

In februari 2007 werden via de post 36.000 brieven met een flyer over de zaak huis-aan-huis verspreid in de gemeente Hardenberg en delen van de buurgemeenten Twenterand en Ommen. Alle 5.000 geregistreerde campinggasten, in het weekend van 10 september jl., in de omgeving van Rheeze, ontvingen december 2006 al een geadresseerde brief, waarin hun medewerking bij het onderzoek werd gevraagd. De reacties uit deze oproepen worden momenteel verder onderzocht.

Zowel in de verspreide flyer als aan de campinggasten wordt gevraagd wie de persoon van de compositietekening kent en wie meer informatie over dit misdrijf heeft of hiervan mogelijk getuige is geweest. Ook is het mogelijk dat deze man andere mensen heeft benaderd of zelfs slachtoffers heeft gemaakt.

Met deze mensen wil het politieteam graag in contact komen via het speciale telefoonnummer 0800-8887776 of via rheeze@ijsselland.politie.nl Anonieme informatie kan worden verstrekt bij Bel M.(Meld Misdaad Anoniem) via 0800-7000. Door de Hoofdofficier van Justitie van het arrondissement Zwolle-Lelystad is inmiddels een beloning van € 10.000,00 uitgeloofd voor de tip dit leidt tot de aanhouding van de dader van dit misdrijf.

Op de website www.politie.nl/ijsselland staat meer informatie over dit misdrijf en de verspreide flyer. Onder leiding van het Openbaar Ministerie Zwolle-Lelystad werkt een team van 10 politiemensen aan deze zaak.
Provincie:
Tag(s):