vrijdag, 28. december 2007 - 19:28

'Mondje dicht over opsporing pyromaan'

Boxmeer

Als sinds 2006 wordt de gemeente Boxmeer herhaaldelijk geconfronteerd met brandstichtingen. De laatste maanden van dat jaar waren het voornamelijk auto's die in vlammen op gingen. Na juli 2007 werd het rustig. Maar schijn bedriegt, sinds enkele weken loeien de brandweer sirenes weer en dit keer zijn huizen en schuren het doelwit. Werk van een pyromaan?

In de nacht van donderdag 28 op vrijdag 29 december 2006 tussen middernacht en 03.30 uur kwamen bij de politie zeven meldingen binnen van branden. In bijna alle gevallen ging het om in brand gestoken auto’s of campers. Op de Bernhardstraat werd een klein brandje gesticht bij het pand wat eerder dit jaar al door brand werd verwoest.

Begin juli gaan in een nacht zes personenauto's, drie carports en twee schuren in vlammen op. Daarna wordt het stil. De pyromaan lijkt met de noorderzon verdwenen. Tot 13 december jl., in Rijkevoort staat een auto in brand onder een carport. Op 24 december gaat een vrijstaande woning volledig in vlammen op. Het vuur bleek te zijn begonnen bij het zonnescherm. Een dag later is een grote schuur in Overloon 'aan de beurt'.

De bewoners zijn bang, maar de politie is alert. Over de aanpak om de pyromaan op te sporen wil de politie niets kwijt. "Om de zaak sneller op te lossen , is zwijgen nu het beste" aldus de korpsschef tegen dagblad De Gelderlander.
Provincie:
Tag(s):