zondag, 1. april 2007 - 21:29

Mooi dagje uit bij glastuinders

Klazienaveen

Het afgelopen weekeinde heeft de glastuinbouw in Nederland zich weer van zijn meest veelzijdige en verrassende kant laten zien tijdens de 30e Kom in de Kas. In het Drentse tuinbouwgebied van Klazienaveen hadden twintig bedrijven hun deuren open gezet voor het publiek, waarvan de gietwaterfabriek aan de Oude Zwarteweg er één was.

Dat de Klazienveense glastuinbouw vol verrassing zit bleek ook dit jaar weer. Dit jaar was een bedrijf opengesteld dat van de teelt van komkommers was overgeschakeld naar die van kersen en rode bessen. Kersenteelt in kassen is heel bijzonder. Nergens anders ter wereld gebeurt dit. Ook deed een bedrijf mee dat sierasperge kweekt. Evenals een bedrijf dat jonge plantjes kweekt voor andere bedrijven.

Onderweg kon het dorstige publiek verpozen bij een heus tuinderscafé met muzikale omlijsting. Bij het tuinderscafé verzorgde FloraHolland een rozenshow. Hier waren maar liefst vijftig soorten rozen te bewonderen. Verder werd er een workshop bloemschikken gegeven, waren er smaakproeven en demonstraties line dansen, werd er een sjoelwedstrijd georganiseerd en nog veel meer. Kinderen konden bovendien meedoen aan een tekenwedstrijd.

Radio Moonlight begeleide de dag met uitzendingen vanaf locatie.
Provincie:
Tag(s):