woensdag, 13. juni 2007 - 23:12

Moord op Frans Bindels lijkt na 5 jaar opgelost

Milsbeek

De moord op Frans Bindels uit Milsbeek lijkt opgelost. In de moordzaak zitten nu nog vijf verdachten vast die gedeeltelijk een bekentenis hebben afgelegd, zo meldde de politie Limburg-Noord woensdagmiddag tijdens een speciaal belegde persconferentie.

De 51-jarige Frans Bindels kwam in de nacht van 6 op 7 juli 2002 door geweld om het leven. Zijn stoffelijk overschot werd gevonden door een buurmeisje die zijn vee kwam verzorgen op zijn boerderij.

Er werd een regionaal rechercheteam geformeerd dat onderzoek deed naar de roofoverval tot maart 2003. Er werden meerdere onderzoekrichtingen onderzocht, maar dit leidde echter niet tot oplossing van deze zaak. Tussen maart 2003 en oktober 2006 werd er nog incidenteel onderzoek gedaan in de zaak door de recherche. Alhoewel de zaak nooit gesloten is geweest leek het onderzoek wel op een dood spoor te zitten.

Begin dit jaar kwam er opnieuw schot in de zaak toen er twee Roemenen werden gearresteerd in een onderzoek naar een bende woninginbrekers. Zij waren mogelijk in de nacht van Bindels gewelddadige dood in de buurt van zijn woning geweest. Zij bleken echter niets met het misdrijf te maken te hebben.

Korte tijd later werd een 28-jarige Nijmegenaar aangehouden voor betrokkenheid bij de roofoverval op Bindels. Het team werd begin januari 2007 uitgebreid tot tien rechercheurs toen was gebleken dat mogelijk ook anderen bij de dood van Frans Bindels betrokken waren. In totaal zijn er 10 aanhoudingen verricht, waarvan nu nog vijf personen vastzitten.

De politie heeft het onderzoek momenteel afgerond en draagt het dossier over aan het Openbaar Ministerie. De zitting van deze zaak zal in het najaar van 2007 plaatsvinden.
Provincie:
Tag(s):