maandag, 22. januari 2007 - 11:13

Moord op Marinus Ooms opnieuw in Opsporing Verzocht

Leeuwarden

Het Openbaar Ministerie Leeuwarden en het rechercheteam van de politie Fryslân dat de moord op de 51-jarige Marinus Ooms uit Haulerwijk onderzoekt, vragen in de uitzending van Opsporing Verzocht van dinsdag 23 januari 2007 opnieuw aandacht voor deze zaak.

In de uitzending zal onder andere een vuurwapen worden getoond dat in het huis van het slachtoffer werd aangetroffen. Details over dat wapen worden op dinsdagavond 23 januari bekendgemaakt.

In een eerdere uitzending van Opsporing Verzocht werden reeds andere goederen - hoogstwaarschijnlijk achtergelaten door de daders - getoond. Deze goederen zullen opnieuw onder de aandacht worden gebracht. Verder willen politie en het OM de identiteit weten van de man die zich, kort voor de aanhouding van de 21-jarige verdachte (die sinds 6 november 2006 in voorarrest zit), bij het politiebureau aan het Surinameplein te Amsterdam meldde met de mededeling dat hij informatie had over de zaak.

Ondanks het feit dat er een verdachte in voorarrest zit, is het nog steeds niet duidelijk wie Marinus Ooms in de nacht van zondag 8 op maandag 9 oktober 2006 met een mes om het leven bracht. Uit sporenonderzoek is gebleken dat er meerdere personen op de plaats van het delict zijn geweest die nacht.

De 21-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats wordt echter nog steeds verdacht van betrokkenheid bij het misdrijf. Hij meldde zich op 6 november bij de politie in Amsterdam waar hij verklaarde dat hij medeverantwoordelijk was voor en betrokken was geweest bij de dood van Ooms. Later trok hij zijn verklaring weer in, dan wel legde hij tegenstrijdige verklaringen af. Weer later wilde de man niets meer verklaren en wilde hij niet meer meewerken aan het onderzoek.

Tijdens het onderzoek naar de moord op Ooms bleek dat de 21-jarige man in verband kon worden gebracht met een aantal andere misdrijven, gepleegd in Amsterdam en Drachten. De man wordt er onder andere van verdacht dat hij in Drachten, in de zomerperiode van 2006 een aantal inbraken en een gewapende overval heeft gepleegd. In die zaken zijn tevens enkele medeverdachten aangehouden die voor deze afzonderlijke feiten zullen worden vervolgd.

Het rechercheteam dat met 35 man aan de zaak werkt, wil via de media iedereen die kan bijdragen aan de oplossing van het misdrijf oproepen zich te melden via het telefoonnummer 0900-8844 of via het nummer 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).
Provincie:
Tag(s):