donderdag, 24. mei 2007 - 11:23

Mozaïeken in Streekmuseum “Het Land van Axel�

Axel

Vanaf 6 juni is de ruimte voor de wisseltentoonstellingen gevuld met prachtig gekleurde mozaïeken. Het gaat om portretten, stillevens, vlinders en bloemen.Alle kunstwerken zijn van bijna fotografische kwaliteit.In de vitrines worden tevens gereedschappen en ‘grondstoffen’ tentoongesteld.
Het geheel is verzorgd door Will de Vries.

Ze is geboren te Vlissingen en woont reeds geruime tijd in Zeeuws-Vlaanderen. Op jeugdige leeftijd leerde ze tekenen van haar vader en later op school was dit haar favoriete vak. Na haar huwelijk en de komst van de kinderen wilde ze gaan schilderen. Toch is het anders gelopen. Toen ze eens een paar borden liet vallen, zag ze al die scherven op de grond liggen. Ze vond ze zo mooi, dat ze steeds meer scherven verzamelde om er ten slotte een prachtig mozaïek van te maken.

Nu, na 17 jaar hard werken, heeft ze 36 mozaïeken gemaakt en een eigen stijl ontwikkeld. Diverse exposities waren het gevolg. In 1998 de eerste in het stadskantoor te Hulst. Daarna in de kerk in Hengstdijk, in galerie Antheunis te Axel, in Kunsthuis Oost Vletteren in België, en bij de kunstroutes in Graauw en Hulst.

Vorig jaar was er in Frankrijk een virtuele galerie van het werk geopend en korte tijd later in Australië. Het werk is te vinden via www. willdevries.be, link: jen Meyer.

De expositie is te zien van 6 juni t/m 30 juni 2007
in Streekmuseum “Het Land van Axel� Noordstraat 11 te Axel
van woensdag t/m vrijdag van 13.30 tot 17.00 uur,
en op zaterdag van 12.30 tot 16.30 uur.
Provincie:
Tag(s):