zaterdag, 6. januari 2007 - 12:16

Munstergeleen viert alvast feest

Munstergeleen

Munstergeleen maakte zich vrijdagavond alvast op voor het feest dat later dit jaar waarschijnlijk zal plaatsvinden. Op de 114e sterfdag van Karel Houben, werd alvast stilgestaan bij de Heiligverklaring van deze pater uit Limburg.

Op 5 januari was het precies 114 jaar geleden dat de zalige pater Karel van Sint Andries in Ierland overleed. De pater uit Munstergeleen werd in 1988 Zaligverklaard. De heiligverklaring van Houben is een stap dichterbij gekomen nu paus Benedictus XVI afgelopen december heeft erkend dat op voorspraak van pater Karel een wonder heeft plaatsgevonden. Het betreft de genezing in 1999 van Dolf Dormans uit Munstergeleen van een dodelijke darmkwaal. Hij had zich in gebed tot pater Karel gewend. De pater wordt vermoedelijk in oktober in Rome door de paus heiligverklaard, zo meldt het Bisdom Roermond.

Voor de inwoners van Munstergeleen werd er op zijn sterfdag extra stilgestaan tijdens de mis in de Pancratiuskerk. Hulpbisschop De Jong leidde de feestelijk mis met enkele paters uit Rome. Aansluitend volgde een kaarsenprocessie van de kerk naar het geboortehuis van de pater.
Provincie:
Tag(s):