zaterdag, 17. maart 2007 - 9:47

Museum Flehite gesloten wegens asbest in pand

In Museum Flehite is een te hoge concentratie asbest geconstateerd. Op vrijdag 16 maart rond twee uur werd hiervan melding gemaakt. De directie heeft bezoekers en medewerkers daarop verzocht het pand te verlaten. Het museum is tot nader orde gesloten.

Museum Flehite zou op 9 april tijdelijk haar deuren sluiten voor een herinrichting van het entreegebied. In verband daarmee is door Aksys een onafhankelijk onderzoek naar asbest in het pand verricht en zijn asbesthoudende bouwmaterialen aangetroffen. Zij heeft daarop ook een luchtmeting verricht. Toen duidelijk was dat de concentratie hoger is dan de toelaatbare waarde, is het museum met onmiddellijke ingang gesloten.

Tot alle asbest verwijderd is en nieuwe metingen zijn verricht, blijft het museum gesloten. De voorgenomen herinrichting is voorlopig van de baan. Wanneer het museum weer opengaat is niet duidelijk. De werkzaamheden zullen zeker enige maanden in beslag nemen.

De directie heeft medewerkers van het museum ingelicht en contact opgenomen met GGD en de Arbo dienst. De eerste zorg gaat uit naar medewerkers en bezoekers. Bezorgde bezoekers kunnen vanaf maandagochtend contact opnemen met de GGD die een speciale informatielijn opent: 033 - 46 78 200 (tijdens kantooruren).
Provincie:
Tag(s):