maandag, 29. oktober 2007 - 11:49

Museum Willem van Haren 65 jaar

Heerenveen

Museum Willem van Haren in Heerenveen viert op 4 november 2007 groot feest! Het museum bestaat 65 jaar; de Vereniging van Vrienden van Museum Willem van Haren bestaat 25 jaar. Museum en vriendenvereniging vieren hun verjaardag op 4 november met slingers, taart, veel activiteiten en hopelijk heel veel visite: iedereen is van 12.00 – 18.00 uur van harte welkom! Het museum is dan gratis geopend.

Er is van alles te doen: er zijn workshops en kinderactiviteiten, u kunt fraaie prijzen winnen bij het Grote Museum Willem van Harenspel – geleid door Jan de Jong – of een jubileumwandeling maken langs de hoogtepunten in de museumcollectie. ‘Museumbard’ Bennie Huisman zingt het jubileumlied en huisfotograaf Geert Aarnout maakt als u dat wilt een prachtig portret van u, uw buren, vrienden of familie. U kunt uw portret ook als silhouet laten knippen door silhouetknipster Jeanet Willems. Troubadour Adri de Boer speelt Friese luisterliedjes.

Voor kinderen is er een wandelende poppenkast. Samen met hun ouders, grootouders, de oppas, broers en zussen kunnen kinderen ook een puzzeltocht maken bij de tentoonstelling In dienst van de landheren van Oranjewoud. Samen met kabouter Wouter van Oranje maken de kinderen een tocht langs de landhuizen en dienstwoningen van het personeel in Oranjewoud. Na afloop maken ze een paddenstoelwoning voor Wouter.

Jel Mulder en Akke Visser laten zien hoe zij foto’s uit de rijke fotocollectie van het museum inventariseren. De computer en een speciaal daarvoor ontwikkeld registratieprogramma vervangen daarbij de handgeschreven inventariskaartjes van vroeger. Het museum heeft een fotocollectie met bijna 15.000 foto’s en ansichtkaarten van Heerenveen en omgeving.
Provincie:
Tag(s):