maandag, 24. december 2007 - 12:12

MuZIEum vertoont Hoorfilm

Nijmegen

Spelen met de zintuigen. Dat staat centraal in het muZIEum.Daarom start het muZIEum het jaar met de vertoning van een film waarbij niet alleen de ogen, maar vooral het gehoor wordt aangesproken.De hoorfilm is afgeleid van het hoorspel en is een documentaireconcept bedacht door Martin van den Oever (filmer) en Jos Janssen (sonoloog).

Een hoorfilm wordt vanuit de geluidsregie opgebouwd om zo goed mogelijk de geluidswereld van een visueel beperkte op te roepen. Het beeld komt op vanuit de duisternis en keert daarin steeds weer terug waardoor de kijker wordt uitgedaagd vooral een luisteraar te worden. Ogenschijnlijk spitsen de oren zich pas echt in de duisternis.

In dit blindenportret maken we kennis met Nol Horsting die altijd blind is geweest. We zien hem ondermeer op bezoek bij zijn blinde zus en in de blindensociëteit temidden van mensen die op latere leeftijd gezichtsproblemen hebben gekregen. De film laat goed zien hoe iedere visueel beperkte een eigen omgang met zijn of haar visuele beperking heeft.

De hoorfilm wordt in het Auditorium van het muZIEum gratis voor bezoekers vertoond van 8 t/m 24 januari 2008 op dinsdag- en donderdagmiddag om 14.00 uur. Tijdsduur: ca. 35 minuten.

Bij de eerste vertoning, op dinsdag 8 januari 2008, zijn de makers en de hoofdpersoon van de film aanwezig en is er ruimte voor een nagesprek. Wij willen u hiervoor van harte uitnodigen.
Provincie:
Tag(s):