vrijdag, 13. april 2007 - 9:14

Muzikale aftrap voor Franeker heeft ‘t

Franeker

Op 26 april gaat de tent van Franeker heef ’t weer de lucht in om een boeiend eerste seizoen een succesvol vervolg te geven. Achter de schermen is al weer het nodige werk verzet om Franekeradeel dit jaar weer op de kaart te zetten. Diverse nieuwe aktiviteiten moeten er voor zorgen dat er voor elke doel- en leeftijdsgroep wat te beleven valt. Op zaterdag 28 april wordt er met een Bluesnight een startschot gegeven van een boeiende en feestelijke maand die afgesloten wordt op 19 mei met de traditionele Oldtimers Elfstedentocht.

Mede naar aanleiding van het succesvolle bluesconcert Tribute Shakey Sam is besloten om ook dit jaar een plek voor blues in te ruimen in het centrum van Franeker en wel op zaterdagavond 28 april.. De rhytm- blues- rockformatie Stuck in the Middle schaamt zich er niet voor om traditioneel en nieuw te verzoenen. Alleen al door het grote leeftijdsverschil binnen de band ontstaat er een perfecte mengelmoes van lekkere vette, oude Blues en pompende, nieuwerwetse Rock. Daarnaast steken zij op geheel eigen wijze oude Blues & Soul nummers in een vet jasje.

Het vervolg van de feestelijke maand is de vrijmarkt met daaraan gekoppeld een breed muzikaal programma op Koninginnedag dat op maandag 30 april zal plaatsvinden. Stichting de Mandarijn maakt er dit jaar wederom een groot oranjefeest van.

Op woensdag 2 mei is er een kinderactiviteit in de tent in de vorm van een kinderboerderij met allerlei leuke beesten. Van 10.00 – 15.00 uur kunnen kinderen kennismaken met dieren van allerlei pluimage. Een week later op 9 mei is het alweer feest voor de kinderen dan komt Clown Auke langs en is er een speciale Ballonnenman die ware gekleurde kunstwerken uit zijn mouw en hoed tovert. De kinderactiviteiten worden afgesloten op 16 mei met een daverende Kinderdisco.

Zaterdag 5 mei is het swingen geblazen op de Bredeplaats. Dan is er een spetterend optreden van de Franeker Music Movers Big Band.

Voor de autoliefhebbers heeft ondernemend mobiel Franeker een eigen RAI georgansieerd op de Voorstraat. Diverse merkdealers laten hun nieuwste bolides zien. Het beloofd een waar ronkend en blinkend spektakel te worden.

Aan het einde van de bruisende feestmaand zijn weer een aantal traditionele toppers op het programma gezet. De Elfstedentochten ontbreken ook dit jaar niet in Franeker. Voor de wandelaars op 17 mei de Elfsteden Wandeltocht die vorig jaar een prachtige dansende afterparty in de tent brachten. Een positieve noot die ook dit jaar voor herhaling vatbaar is.
Het vervolg van deze topweek wordt verzorgd door de Sgt. Wilsons Army Show, die op vrijdag 18 mei in het spoor van de Andrew Sisters met een muzikale show onder de titel Evergreens for Ever een complete Army Spektakelshow geven. Dit uitgevoerd door 3 Army Lady’s onder het commando van Sgt. Wilsons. Wie herinnert zicht niet de nostalgische muziek van de musici zoals Glenn Miller, The Andrew Sisters, Frankie Lane, Doris Day, Cole Porter, Vera Lynn, etc. etc. een show waar nog gedanst mag worden. Compleet in decor met licht en geluid. Het wereld repertoire dat voor u is samen gesteld bestaat o.a. uit de volgende songs: Rum and Coca Cola - Don't sit under the Appletree - In the Mood - Dad's Army - Sentimental Journey - How High The Moon - Mister Sandman en Truly, truly fair. Kortom een show tussen 19.00 – 21.00 uur van vier keer 20 minuten die niet gemist mag worden.

Als afsluiting rollen op 19 mei de old-timers dit jaar ook weer onder de tent door. Rond 11.00 uur wordt weer de traditionele pitstop in hartje Franeker gehouden. Liefhebbers komen dus ogen en oren te kort om van al dit blinkend en ronkend schoon te genieten.
Provincie:
Tag(s):