woensdag, 19. december 2007 - 22:15

N280-Oost in beide richtingen open

Roermond

Donderdag 20 december wordt de N280-Oost in beide richtingen tot vlak vóór de grens met Duitsland volledig opengesteld. Dat betekent in beide richtingen 2 rijstroken en een maximumsnelheid van 100 kilometer per uur. Vanaf 200 meter vóór de grens tot in Elmpt aan het begin van de Bundesautobahn 52 geldt een snelheidsbeperking i.v.m. werkzaamheden, onder andere aan het Duitse deel van de ombouw tot autosnelweg, dat eind 2008 klaar moet zijn.

Tijdens de officiële opening van de N280-Oost op 20 november jongstleden werd meegedeeld dat de volledige openstelling binnen twee weken zou geschieden. Onder andere door werkzaamheden aan de geluidswal heeft de Provincie als wegbeheerder dit moment naar voren moeten schuiven.

“Net als het moment vorige week, waarbij een deel van de A73-Zuid ter hoogte van Roermond-Oost gedeeltelijk werd opengesteld, ben ik nu blij dat de N280-Oost nog voor de kerst volledig door het verkeer kan worden gebruikt� aldus wethouder IJff van Verkeer. “Door de volledige openstelling is de bereikbaarheid van Roermond vanuit alle richtingen beter dan ooit. Bovendien zijn er nog een aantal momenten dit jaar dat de Duitse toeristen Roermond zullen bezoeken en die kunnen nu op een snellere manier de stad bereiken en ook weer verlaten�.
Provincie:
Tag(s):