zaterdag, 8. december 2007 - 22:32

NAC evenaart clubrecord tegen Excelsior

(Elfvoetbal) NAC heeft in de uitwedstrijd tegen Excelsior een clubrecord geëvenaard. De ploeg van trainer Ernie Brandts won zijn zevende uitwedstrijd op rij en klimt daarmee naar de vijfde plaats van de ranglijst.

In de eerste helft kon Excelsior de gasten nog uitstekend bijbenen. Toch had NAC het beste van het spel. De Bredanaars probeerden veelvuldig de aanval op te zoeken, maar konden de Excelsior-muur niet slechten. Met name het vizier van Lurling stond niet geheel op scherp.

Excelsior kwam er een paar keer gevaarlijk uit in de tegenaanval. Vooral vlak voor rust had de thuisploeg zelfs op voorsprong moeten komen. Tjeerd Korf kon na een goede pass van verdediger Leen van Steensel, die na langdurig blessureleed zijn rentree maakte, alleen doorlopen op doelman Ter Rouwelaar. De lange aanvaller schoot echter naast.

In de tweede helft was het snel gedaan met het verweer van Excelsior. In een fase waarin de Rotterdammers meer initiatief begonnen te nemen, kwam NAC via Patrick Zwaanswijk op voorsprong. Dit tot grote frustratie van Kees Luijckx. De aanvaller van Excelsior gleed enkele minuten later wild in op de benen van Molhoek, die per brancard het veld moest verlaten. Scheidsrechter Van Boekel trok slechts geel.

NAC nam hierop sportief wraak. Amoah, die tot aan dat moment niet in de wedstrijd zat, besliste vanuit het niets de wedstrijd. Oog in oog met Van Nieuwstadt, schoot de Ghanees de bal door de benen van de verdediger. Doelman Graafland was verrast en kon de inzet niet keren: 0-2.

Nadat de slordigheid aan de kant van Excelsior begon toe te nemen, liepen de gasten in de slotfase ook nog uit naar 3-0. Het doelpunt van Kurt Elshot was er één om in te lijsten. Vanuit stand krulde de rechtsback de bal in de linkerbovenhoek.

Dankzij deze overwinning evenaart NAC het clubrecord van zeven uitwedstrijden op rij ongeslagen, dat dateert uit het seizoen 2003/2004. Over twee weken kunnen de Bredanaars het record verbreken, wanneer de ploeg op bezoek moet bij Sparta.