zondag, 14. januari 2007 - 17:02

NAC sterkste in teleurstellende derby

Wilem II heeft een ideale kans laten liggen om boven de beruchte rode streep uit te komen. De streekderby tegen NAC Breda eindigde in een 0-2 nederlaag. Overigens was het duel de naam streekderby eigenlijk nauwelijks waardig, want vooral voor rust viel er wel erg weinig te genieten.

Aan beide zijden stonden er twee debutanten in het veld. Bij Willem II stond Saïd Boutahar in de basis, maar hij kon nauwelijks imponeren. Bij NAC Breda was de terugkeer van Glen Salmon een stuk succesvoller. De Zuid-Afrikaan leek in de 73e minuut al te scoren, maar had pech dat zijn inzet via een stuit op de paal belandde. Salmon profiteerde van een slippertje van José Valencia, uit een voorzet van de linkerkant van Mike Zonneveld. In de 84e minuut trof Salmon dan wel doel. Hij werd uitstekend weggestuurd door Danny Mathijssen, die een lange rush knap afsloot. Salmon haalde droog uit: 0-1. Willem II probeerde het wel, maar verder dan een kans voor invaller Geert den Ouden kwamen de Tilburgers niet.

In blessuretijd gooide NAC Breda het duel op slot. Een lange bal van achteruit werd gelukkig verlengd door het bovenbeen van invaller Maceo Rigters, waarna Zonneveld middels een knappe voetbeweging doelman Björn Sengier kansloos liet. NAC Breda blijft door het resultaat achtste, Willem II zestiende.
Categorie:
Tag(s):