woensdag, 28. februari 2007 - 23:23

NAC werkt PSV uit beker

NAC Breda heeft voor een stunt gezorgd in de nationele beker-competitie. De ploeg van trainer Ernie Brandts rekende in het Rat Verlegh Stadion af met landskampioen PSV: 3-0.

PSV startte zonder de vaste waarden Timmy Simons, Phillip Cocu en Arouna Koné. Zij werden vervangen door Manuel da Costa, Mika Väyrynen en Diego Tardelli. Alcides nam de plaats van de geblesseerde Jan Kromkamp in. Alex kreeg de aanvoerdersband om.

De eerste kans voor de wedstrijd was voor NAC, maar Slot miste in de elfde minuut oog in oog met doelman Gomes. Ook PSV liet van zich horen, maar het schot van Ibrahim Afellay werd goed gekeerd door sluitpost Edwin Zoetebier. Later trof Väyrynen de lat.

Slot kreeg nog twee goede kansen, maar PSV leek redelijk makkelijk stand te kunnen houden. Dat was na de rust wel anders. De ploegen waren koud uit de kleedkamer of Edwin de Graaf bracht Breda in extase. De middenvelder kopte binnen na goed voorbereidend werk van Patrick Mtiliga.

Trainer Ronald Koeman greep direct in en besloot de onzichtbare Culina en Tardelli te vervangen door Cocu en Koné. De wisselingen hielpen in eerste instantie niet. Alex maakte een enorme blunder door de bal zo in te leveren bij Anouar Diba - weer in genade aangenomen - en de kleine aanvaller schoot via Manuel da Costa raak: 2-0.

Het werd zelfs nog erger voor PSV. Drie minuten na de 2-0 vond Diba goaltjesdief Glen Salmon, die Gomes verraste met een laag schot: 3-0. De ruime voorsprong kwam geen enkel moment meer in gevaar, omdat NAC rustig voetbalde en PSV het wel geloofde. De Eindhovenaren kunnen zich nu immers helemaal op de nieuwe landstitel en de Champions League gaan richten. NAC zit in de halve finale van de KNVB Beker.
Categorie:
Tag(s):