vrijdag, 2. november 2007 - 12:00

Nano4vitality gaat van start

twente

Drie universiteiten en de provincie Overijssel en Gelderland slaan de handen ineen en introduceren een unieke grootschalige samenwerking: Nano4vitality. Het programma Nano4vitality stimuleert de ontwikkeling en toepassing van nanotechnologie in de voedingsmiddelen- en gezondheidssector. Doel is een versnelling in de commerciele toepassing van nanotechnologie in producten, apparatuur en processen.

Nanotechnologie
Nanotechnologie is bouwen met moleculen om de eigenschappen van produkten te perfectioneren. Bijvoorbeeld verbeterde vetmoleculen: een heel klein randje vet, gevuld met water. Zo krijg je de heerlijke smaak van slagroom met maar een fractie van de voedingswaarde.

Drie universiteiten, twee provincies, één doel
Nano4vitality is een initiatief van de provincies Gelderland en Overijssel en de drie universiteiten – Radboud Nijmegen, Wageningen UR en Universiteit Twente. De partners leggen hiermee een stevige basis voor nieuwe bedrijvigheid in Oost Nederland.

6 miljoen
Voor dit programma is een subsidiebudget beschikbaar van 6 miljoen Euro met een looptijd tot en met 2012. De provincie Overijssel gaat het programma uitvoeren namens de provincie Gelderland en treedt op als subsidieloket. De provincies dragen elk € 1.5 miljoen bij en het ministerie van Economische Zaken €3 miljoen..

De gedeputeerden economie van de provincies Gelderland en Overijssel, Marijke van Haaren en Carry Abbenhues en de vertegenwoordiger van het ministerie van EZ, de heer Frits Wijsma, stellen dan de subsidieregeling open.
Provincie:
Tag(s):