donderdag, 18. januari 2007 - 16:22

Nationaal Crisiscentrum: blijf vooral binnen

Uithoorn

Het Nationaal Crisiscentrum adviseert mensen donderdag om binnen te blijven vanwege de storm. Het is voor het eerst dat het NCC een dergelijke waarschuwing afgeeft.

Naast het alarm van het crisiscentrum, heeft Rijkswaterstaat ook een verkeersalarm afgekondigd. De zeer zware windstoten die momenteel over Nederland razen zorgen nu al voor veel overlast en ongevallen op de snelwegen. De verwachting is dat de vertragingen en kans op ongevallen tijdens de avondspits alleen maar gaan toenemen. Het is voor het eerst dat Rijkswaterstaat een verkeersalarm afgeeft.

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers die niet per se de weg op hoeven, dit ook niet te doen. Weggebruikers die toch op pad gaan, krijgen het advies vooraf informatie in te winnen over de situatie op de weg en zoveel mogelijk de avondspits te mijden.

Alle hulpdiensten in Nederland draaien op volle toeren. De brandweer krijgt vooral veel meldingen van omgewaaide bomen. In Uithoorn moest de brandweer een gevaarlijk boom omhalen die dreigde om te waaien.
Provincie:
Tag(s):