dinsdag, 4. december 2007 - 10:52

Navigatiesystemen vaker doelwit bij auto-inbraken

Groningen

De komst van navigatiesystemen in de autobranche zorgt voor een stijging van het aantal auto-inbraken in Groningen en Haren. Dit blijkt uit een recente analyse van de inbraken in auto’s van het afgelopen jaar. De politie waarschuwt daarom eigenaren voor dit nieuwe fenomeen.

Aan de ene kant blijkt uit een prognose dat het aantal auto-inbraken in 2007 in vergelijking met 2006 waarschijnlijk zal gaan dalen. Aan de andere kant constateert de politie dat door de komst van navigatiesystemen het aantal auto-inbraken de laatste maanden stijgt. In 2006 werd 1676 keer aangifte gedaan van een auto-inbraak. Hierbij werd in 121 gevallen een navigatiesysteem weggenomen.

Voor 2007 staat de teller van het aantal aangiften (medio november 2007) auto-inbraken op 1463. In 240 gevallen werd dit jaar een navigatiesysteem uit een auto gestolen. De ontwikkeling van de cijfers van de gestolen navigatiesystemen geeft een duidelijk beeld. In januari 2006 betrof het nog drie gestolen TomTom’s per maand, terwijl dit jaar 23 navigatiesystemen per maand werden gestolen. Er is zodoende sprake van een aanzienlijke stijging van het aantal autokraken, waar een navigatiesysteem als buit werd weggenomen.
Provincie:
Tag(s):