vrijdag, 20. april 2007 - 10:17

Navo test personeel vliegbasis volkel

Volkel

Op Vliegbasis Volkel wordt van zondag 22 tot en met vrijdag 27 april 2007 de oefening Cold Igloo gehouden. Een internationaal NAVO-evaluatieteam test het basispersoneel dan op de uitvoering van de toegewezen operationele taken. De vliegbewegingen wijken in deze week mogelijk af van de vaste patronen.

De F-16's moeten maandag 23 april om 07.00 uur gereed zijn. Een aantal toestellen wordt daarom op zondag na een korte opstartprocedure weer uitgezet en technisch gecontroleerd. Deze dag wordt niet gevlogen.

De vliegbewegingen vinden plaats van maandag tot en met donderdag van 08.00 uur tot 22.45 uur en vrijdag van 08.00 uur tot het eind van de middag. Uitvoering van een aantal vluchten, zowel overdag als bij duisternis, gebeurt in nauwe samenwerking met grondgebonden eenheden van de Koninklijke Landmacht. Zij geleiden F-16-vliegers met behulp van een radio naar fictieve gronddoelen. De oefengebieden zijn onder meer de Marnewaard, Midden-Nederland en gebieden boven de Noordzee.

Voor alarmering kunnen op de vliegbasis sirenes loeien. Voor het nabootsen van brand wordt ook rook gebruikt. Brandweerwagens en ambulances rijden dan met zwaailicht en sirene op het vliegbasisterrein. Het is ook mogelijk dat oefenincidenten plaatsvinden bij de start- en landingsbaan.

Een internationaal inspectieteam beoordeelt de resultaten. Met goed gevolg is Volkel voor de NAVO weer up-to-date.
Provincie:
Tag(s):