zondag, 18. februari 2007 - 1:08

NEC nipt langs matig RKC

NEC heeft de thuiswedstrijd tegen RKC met 1-0 gewonnen. Genieten was het niet voor de toeschouwers, nog het minst voor de meegereisde RKC-fans die hun ploeg in opvallend opzicht weinig zagen klaarspelen.

Na rust begon NEC aan een bescheiden offensief en kreeg het via Peter Wisgerhof de eerste echte kans van de wedstrijd. Zijn kopbal werd echter van de lijn gehaald door Hans Mulder. Ook Brett Holman was nog even gevaarlijk met een schot, maar de Belgische doelman Erwin Lemmens was bij de les.

Enkele minuten later moest de goalie echter toezien hoe Edgar Barreto een vrije trap fraai in de bovenhoek krulde: 1-0. NEC hield vervolgens makkelijk stand.

De ploeg van trainer Mario Been klimt daardoor naar de tiende positie. RKC staat zeventiende met twee punten voorsprong op hekkensluiter ADO Den Haag.