vrijdag, 9. november 2007 - 17:42

Nederland daalt zorgwekkend op UEFA-ranglijst

Het Nederlandse voetbal is aan een zorgwekkende daling bezig op de ranglijst van de UEFA. Door het verlies van PSV tegen Fenerbahce is Nederland gezakt naar een negende plaats op deze lijst, die een graadmeter is voor het aantal clubs dat een land mag afvaardigen in de verschillende Europese competities.

Nederland moet ernstig vrezen dat het in het seizoen 2009/2010 twee plaatsen voor het UEFA Cup-toernooi verliest. Als Nederland negende blijft, dan blijven er voor de achttien clubs in de Eredivisie aan het einde van het seizoen vier Europese plaatsen over. Nu zijn dat er nog zes.

Portugal, dat momenteel de achtste plaats op de rangschikking van de UEFA bezet, heeft evenveel punten als Nederland. Het Zuid-Europese land heeft echter nog vier ploegen in de Champions League en UEFA Cup, terwijl PSV en AZ de Nederlandse eer in Europa hoog moeten houden.

De achtste plaats kan zodoende alleen veroverd worden als PSV en AZ het resterende seizoen in Europa zeer goed gaan presteren. Mocht dit lukken, dan behoudt Nederland zes Europese startbewijzen.
Categorie:
Tag(s):