vrijdag, 23. maart 2007 - 9:07

Nederland tegen Zuid-Korea en Thailand

Het Nederlands elftal speelt tijdens een tiendaagse trainingsstage in Azië oefenduels met Zuid-Korea en Thailand. Zuid-Korea, dat onder leiding staat van de Nederlandse bondscoach Pim Verbeek, is op zaterdag 2 juni de eerste opponent van de equipe van bondscoaches Van Basten en Van 't Schip.

Thailand is vier dagen later - woensdag 6 juni - de tegenstander. Het aanvangstijdstip van de interlands moet nog worden vastgesteld. Beide data zijn, volgens de internationale speeldagenkalender van de FIFA, gereserveerd voor activiteiten van de nationale teams. Oranje heeft in deze periode geen verplichtingen in het kader van EK-kwalificatie. De zes groepsgenoten van Nederland komen op 2 en 6 juni wel in actie voor de campagne op weg naar Euro 2008.

Voor zowel Zuid-Korea, 48e op de FIFA-ranking, als Thailand staan de oefenduels in het teken van de voorbereiding op de Asian Cup 2007, die van 7 tot en met 29 juli plaatsvindt. Thailand is dit jaar samen met Indonesië, Maleisië en Vietnam gastheer van de Asian Cup. De Thaise nationale ploeg, momenteel nummer 120 op de ranglijst van de FIFA, is ingedeeld in een poule met Australië, Oman en Irak. Zuid-Korea treft in de groepsfase van het kampioenschap van Azië Indonesië, Saudi-Arabië en Bahrein.

De ontmoeting met de ploeg van Verbeek wordt gespeeld in het "Seoul World Cup Stadium" in de Zuid-Koreaanse hoofdstad, dat plaats biedt aan 65.000 toeschouwers. Het treffen met Thailand staat geprogrammeerd in het "Rajamangala National Stadium" in de hoofdstad Bangkok. Deze locatie kan maximaal 60.000 fans huisvesten.

Nederland stond een keer eerder tegenover Zuid-Korea. Op 20 juni 1998, tijdens de mondiale eindronde in Frankrijk, won Oranje de tweede poulewedstrijd in Marseille met 5-0. Voor Nederland waren Phillip Cocu, Marc Overmars, Dennis Bergkamp, Pierre van Hooijdonk en Ronald de Boer trefzeker. Oranje en Thailand troffen elkaar niet eerder.
Categorie:
Tag(s):