vrijdag, 26. oktober 2007 - 21:18

Nederlander onderschat eigen sportuitrusting

Tilburg

Ondanks dat Nederlanders de kans op diefstal van hun sportspullen vrij groot achten, weet men de waarde van de eigen sportuitrusting niet goed in te schatten. Dit blijkt uit onderzoek van Heliview, dat werd uitgevoerd onder ruim vijfhonderd respondenten in opdracht van verzekeraar Interpolis. Het onderzoek vond plaats in het kader van de BuitenDeDeur verzekering.

Uit het onderzoek komt naar voren dat zes op de tien respondenten de waarde van hun sportkleding/-schoeisel en -attributen op 150 euro of minder schatten. Uit de inventarisatie van Interpolis blijkt dat de daadwerkelijke kosten van een sportuitrusting voor volwassenen variëren van ruim 150 euro tot wel 1000 euro. Zo kost een voetbaluitrusting gemiddeld 155 euro, een tennis- of hockeyuitrusting tussen de 250 en 300 euro, en is men gemiddeld zo’n 400 à 1.000 euro kwijt aan een complete golfuitrusting.

De kans op diefstal van de sportuitrusting wordt hoog ingeschat. Bijna een kwart van de respondenten acht het risico aanwezig dat de sportkleding of de sporttas gestolen wordt. De kans op diefstal van sportspullen wordt veel hoger ingeschat dan de kans op diefstal van andere waardevolle spullen: 14% voor telefoon en portemonnee en zo’n 10% voor schooltassen, spullen uit kofferruimte van de auto en voor handbagage in een bus of trein. Meer dan vijftig procent van de ondervraagden heeft in het verleden daadwerkelijk te maken gehad met diefstal van hun spullen.
Categorie:
Tag(s):