donderdag, 20. september 2007 - 19:51

Nederlander wil overal tv kijken

Amsterdam

Nederland wil mobiele tv voor op vakantie, onderweg en het schoolplein
Als Nederlanders morgen kunnen beschikken over tv op hun mobiele telefoon, dan gaan ze er voornamelijk op het vakantieadres gebruik van maken. Jongeren zullen vooral op school naar tv op de mobiele telefoon kijken, en dan het liefst naar muziekprogramma's. Dit blijkt uit het onderzoek Consumer Insights ICT van TNS NIPO, dat onder bijna negenduizend Nederlanders werd gehouden.

Tv op de mobiele telefoon staat nog in de kinderschoenen, maar dat gold nog niet zo heel lang geleden ook voor de mobiele telefoon zelf, de dvd-speler in de auto en de mp3-speler met video.

Momenteel maken nog maar weinig Nederlanders (ongeveer 1%) gebruik van tv via de mobiele telefoon. Toch weet de helft (52%) van de ondervraagden - we spreken dan over ruim 5.7 miljoen Nederlanders - al antwoord te geven op de vraag op welke plekken ze mobiel tv gaan kijken, zodra hun telefoon dat toelaat.

Ruim twee miljoen Nederlanders (38%) van de Nederlanders die nu al een idee hebben op welke plekken ze van mobiele tv gebruik zouden maken, geven aan op het vakantieadres mobiel tv te willen kijken.

Daarnaast wordt 'onderweg' (naar opleiding, werk, et cetera) door veel Nederlanders genoemd als een populair moment om mobiel tv te kijken.
Hoe jonger men is, des te liever men in bed op de mobiele telefoon tv wil kijken. Van de Nederlandse jongeren van 13 tot en met 17 jaar wil zelfs 37 procent dat.

Zal de vertrouwde tv in de Nederlandse huiskamers, bij een breed gebruik van tv via de mobiele telefoon, uit het beeld verdwijnen? Zo'n vaart zal het zeker niet lopen, denkt Hans Broekhuis, manager TV Marketing & Content van Tele2: 'Het consumentengedrag zal niet ineens van vandaag op morgen totaal veranderen - de tv in de huiskamer zal de komende jaren nog steeds bovenaan staan als het meest bekeken medium voor bijvoorbeeld films, sportwedstrijden en tv-programma's.'
Categorie:
Tag(s):