zondag, 21. oktober 2007 - 15:33

Nederlandse Designprijzen 2007 uitgereikt

Eindhoven

In Eindhoven zijn zaterdagavond de Nederlandse Designprijzen uitgereikt. Voor de verkiezingen van de mooiste ontwerpen in elf categorieën waren zo'n vijfhonderd ontwerpen aan de jury ingezonden. Gastheer was voormalig Quotehoofdredacteur Jort Kelder.

De uitreiking van De Nederlandse Designprijzen vormt ieder jaar een spannend hoogtepunt op de openingsdag van Dutch Design Week.

Tijdens een feestelijk gala werden de nominaties en de winnaars van De Nederlandse Designprijzen 2007 aan pers en publiek gepresenteerd. Zowel bekende namen als nieuwkomers passeerden de revue en ook de nominaties en winnaars van de Design4All Award, de Toon van Tuijl Designprijs en de Audi Designprijs werden gepresenteerd.

Zo vielen onder de bekende ontwerpen ondermeer Mediamatic met de El Hema tentoonstelling uit Amsterdam in de prijzen. De Eindhovense designprijs alsmede de Audi Publieksprijs ging naar Senz Umbrella's met hun stormparaplu. De paraplu zoekt door zijn aerodynamische vorm altijd de beste positie in de wind, waardoor de paraplu zeer comfortabel is bij harde wind. De gepatenteerde constructie garandeert stormvastheid tot windkracht 10.

De Design for All award ging naar Sanne Kistemaker. Zij maakte het ontwerp voor de Piece of Family. Het boek bevat een schrijfblok waarop oudere mensen verhalen, foto’s en briefjes kwijt kunnen, die vervolgens met één simpele druk op de knop worden gescand en op de familie-weblog geplaatst. De digitale kloof tussen de oudere en de jongere generatie kan hiermee worden overbrugd.
Provincie:
Tag(s):