woensdag, 28. november 2007 - 15:11

Nederlandse politie krijgt zes nieuwe helikopters

Den Haag

De Nederlandse politie krijgt in 2009 zes nieuwe helikopters. De helikopters van het merk Eurocopter, type EC-135, worden ondergebracht bij de Dienst Luchtvaartpolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD).

Directeur-generaal Veiligheid H.W.M. Schoof van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft woensdag 28 november 2007 op Schiphol-Oost namens de Nederlandse staat het contract getekend. Met de opdracht is inclusief opleidingen bijna 45 miljoen euro gemoeid.

De Eurocopters zijn de opvolgers van de huidige tweemotorige Bölkow BO-105CB helikopters, die aan vervanging toe zijn.
De EC-135 is een tweemotorige helikopter, gebouwd door Eurocopter in Duitsland. Het toestel is ook in gebruik bij politiekorpsen en ambulancediensten in het buitenland. Inmiddels heeft Eurocopter al meer dan honderd helikopters van dit type afgeleverd voor politiediensten wereldwijd.

De helikopters worden voorzien van waarnemings- en opsporingsapparatuur om 24 uur per dag te kunnen opereren. De helikopters zullen vooral worden ingezet in samenwerking met regiokorpsen en andere diensten van het KLPD zoals de waterpolitie en de verkeerspolitie.
Provincie:
Tag(s):