zaterdag, 17. februari 2007 - 23:48

Negen-darter voor Michael van Gerwen in partij tegen Barney

Hengelo

Vandaag twee halve finales op het programma. De twee spelers met de hoogste score, van beide landen, speelden tegen elkaar om zo in ieder geval in de lijn van het toernooi een Nederland – Engeland finale te krijgen.

Peter Manley en Mervyn King speelden de eerste play off. Het format best of 11 sets best of 5 legs. Mervyn King begon de eerste set waarin hij in de tweede leg Manley brak. Zijn eigen legs werden behouden en won hij de set met 3-0.

In de tweede werd King in de vierde leg gebroken, nadat hij eerst een 161 miste door het raken van een enkele bull gooide hij erna met twee darts de voorsprong in deze set om in de vierde leg, welke Manley begon de setstand weer gelijk te zetten.

Een twee darts finish op 100 door Mervyn King bezorgt hem de set winst die onderling gelijk opging en beide spelers hun eigen leg behielden.
In de vierde set werd Mervyn in de tweede leg gebroken en nam Manley een 2-0 voorsprong. King brak direct terug. Manley kreeg eerst 3 darts om terug te breken, maar miste 32, hetgeen Mervyn King ook deed om in ieder geval gelijk te komen, een pijl was daarna genoeg voor een 2-2 gelijke set stand.

Het bleef een gelijk opgaan de strijd, met mooi darts, waar de zaal heerlijk in mee ging. King won de vijfde set en was hij tijd voor de break, stand 3-2 voor Mervyn King. King wist ook de zesde set binnen te halen, dat was dus tegen de darts in, doch in de zevende set brak Peter Manley weer terug en was de achterstand terug gebracht naar 4-3.

Manley begon in deze set, met de kans weer langszij te komen bij Mervyn.
Maar manley kwam 2-0 achter, pas in de derde leg pakte One Dart Manley het eerste punt maar kwam niet verder waardor Mervyn uitliep naar 5-3.

In de negende set een 2-0 voorsprong stond een ieder in de startblokken om de overwinning van Meryn King vast te leggen, maar zagen toen een sterke Manley terugkomen naar 2-2 en zelfs met een 124 op bull de set en de match voor de neus wegkapen van King die 36 over had. Stand 5-4.

In de tiende set opnieuw een match dart voor King maar Manley komt met een 81 finish op 2-2. En Manley flikte het kunstje opnieuw in de vijfde leg om zo na 10 sets weer een gelijke stand te hebben. 5-5

De elfde en laatste set moest dus de beslissing brengen. King begon en pakte de eerste leg. Geheel volgens de wedstrijd kwam Manley langszij, alhoewel hij wel wat riskeerde door 80 met tweemaal dubbel 20 uit te gooien, maar niet lukte. King op 164 kon er slechts 58 punten vanaf gooien waarna Manley de klus klaarde.

King zette de deur open voor Manley na een gemiste 92 finish en Manley kon breken. De vierde leg begon Manley en kwam na negen darts op 122 en King nog geen finish er bleef 25 over die met twee darts binnen gehaald werd.

Setstanden: 3-0, 1-3, 3-2, 1-3, 3-1, 3-1, 1-3, 3-1, 2-3, 2-3 en 1-3

De tweede match van de avond een partij waar door iedereen weer naar uitgekeken werd, Raymond van Barneveld tegen Michael van Gerwen. Michael van Gerwen had de laatste confrontaties steeds gewonnen van Raymond van Barneveld en soms met klinkende cijfers. Het publiek wilde dus wel eens zien wat Mighty Mike tegen Barney kon uitrichten.

Raymond van Barneveld was echter op de storm voorbereid, en zette eigenlijk de toon van de wedstrijd in de eerste twee sets die hij alle twee won. De tweede zelfs tegen de darts in. Geen verrassingsaanval van Gerwen om de oren gehad, maar een mooie 2-0 voorsprong.

Michael van Gerwen miste in de derde set een negen darter op de 7 trippel, maar won wel de set. In de vijfde set kreeg Michael weer geen poot aan de grond bij Barney en verloor deze met 3-0. Wereld sensatie in de vijfde set, de leg voor de break. In de tweede leg raakt Mighty Mike 5 maal een trippel 20, twee maal een trippel 19, een trippel 17 en dubbel 18. Wie snel rekent weet dan dat het een negen darter is. Live op tv, op Nederlandse bodem, door een Nederlander. Kan er weer wat de geschiedenis boeken in. Na afloop van de wedstrijd kreeg Michael daarvoor een soort cheque van 10.000 euro van Keukenconcurrent.

De match liep uit naar een thriller de mannen gaan belangrijke dubbels missen en snoepen zo elkaars legs voor de neus weg. Het kost Raymond toch een set en in de zevende set mist opnieuw van Gerwen een negen darter, nu na 7 keer trippel 20 mist hij de negentien., maar komt wel op een 3-4 voorsprong.

Raymond bleef geconcentreerd spelen, alhoewel hij aangegeven heeft het altijd moeilijk vindt tegen jongere spelers te spelen, hij liet zich nu niet van zijn stuk afbrengen. Raymond breekt Michael in de achtste set, en zet met een 3-0 stand de setstand weer op 4-4.

Michael begon de druk te voelen, en miste zo nu en dan op een belangrijk moment de juiste score. Toch werden de eigen legs behouden en zo kwam Raymond met 5-4 voor.

In de tiende set breekt Raymond Michael opnieuw en krijgt een kans voor de wedstrijd met 167en ziet Michael naar 2-1 terugkomen, om in de vierde leg met een finish op 52 de match in zijn voordeel te beslissen.