donderdag, 8. februari 2007 - 10:19

Negen jeugdige straatrovers opgepakt

Rotterdam

Met de aanhouding van negen minderjarige Rotterdamse straatrovers heeft de politie van Rotterdam, in samenwerking met de recherche, tien misdrijven opgelost.
De berovingen vonden in de laatste maanden van vorig jaar en de laatste maand van dit jaar plaats in onder meer Kralingen, Rotterdam-Centrum, Spijkenisse en de Provenierswijk.

Met de aanhouding op heterdaad van een 16-jarige Rotterdammer op 6 januari jl. werd een nader onderzoek ingesteld. Uit het onderzoek kwam naar voren dat de straatroven zijn gepleegd door negen jongens in leeftijd variërend tussen de 16 en 19 jaar.

De jongens werkten in wisselende samenstelling en beroofden met name jongere slachtoffers. Tijdens de berovingen werd gebruik gemaakt van een nepvuurwapen, een mes of lichamelijk geweld.

De buit, die voornamelijk uit mobiele telefoons bestond, werd doorverkocht aan twee Rotterdammers van 19 en 33 jaar oud. Het geld werd vervolgens uitgegeven aan snoep en drank.
Tijdens de aanhouding van de 16-jarige verdachte werd het gaspistool aangetroffen waarmee de diverse straatroven werden gepleegd. Het wapen is in beslag genomen.
Provincie:
Tag(s):