woensdag, 5. december 2007 - 21:27

Negen keer zondags winkelen in Asser binnenstad

Assen

In 2008 kan er negen keer op zondag gewinkeld worden in de Asser binnenstad, de gemeente heeft hiervoor zes collectieve en drie facultatieve koopzondagen vastgesteld. In de andere winkelgebieden kunnen mensen terecht op drie collectieve en negen facultatieve koopzondagen, de data zijn in overleg met de ondernemers tot stand gekomen.

De collectieve koopzondagen zijn voor de binnenstad: 30 maart, 1 juni, 21 september, 30 november, 14 december en 28 december.
De facultatieve zon- en/of feestdagen waarop winkels in de binnenstad open zijn, zijn: 20 januari, 27 januari en 24 maart.

Voor de overige winkelgebieden buiten de binnenstad zijn de collectieve dagen een aantal feestdagen: 24 maart (2e paasdag), 1 mei (hemelvaartsdag) en 12 mei (2e pinksterdag). De facultatieve data voor deze winkelgebieden zijn: 6 januari, 16 maart, 20 april, 5 oktober, 19 oktober, 7 december, 21 december, 26 december en 28 december.

Volgens de Winkeltijdenwet mogen winkels maximaal twaalf zon- en feestdagen open zijn. Op basis van de voorkeursdata van de Asser ondernemers heeft het College van Burgemeester en Wethouders de zon- en feestdagen aangewezen waarop de winkels open mogen zijn. Het college wil daarbij zo goed mogelijk tegemoet komen aan de wensen van de grotere en de kleinere bedrijven.
Provincie:
Tag(s):