vrijdag, 30. maart 2007 - 10:01

Negen mannen aangehouden na brandstichting en vernieling

Drachten

De politie heeft het grootschalige onderzoek naar vernielingen en brandstichting op nieuwjaarsochtend in de wijk Noordoost opgelost. Tijdens het onderzoek werden er drie hoofdverdachten van 19, 19 en 21 jaar uit Drachten aangehouden. Naast deze drie hoofdverdachten werden ook nog zes inwoners van Drachten, in de leeftijd van 17 tot 24 jaar, aangehouden op verdenking van medeplichtigheid.

De politie in Drachten startte begin januari een onderzoek naar de vernielingen en brandstichting tijdens oud en nieuw in de wijk Noordoost. Zo werd er onder andere met een sinaasappelkanon op een flatwoning aan de Lijsterstraat geschoten, waarbij diverse ruiten kapot werden geschoten. Op donderdag 15 maart werd de eigenaar van het sinaasappelkanon, een 19-jarige inwoner van Drachten, aangehouden. Na verhoor bekende hij verantwoordelijk te zijn voor de vernielingen met het sinaasappelkanon en tevens bekende de verdachte dat hij, samen met een aantal anderen, brand had gesticht in drie leegstaande woningen in de Leeuwerikstraat.

Na de bekentenis van deze Drachtster werden er nog twee plaatsgenoten van 19 en 21 jaar aangehouden. Tevens werden er nog zes inwoners van Drachten, in de leeftijd van 17 tot 24 jaar, aangehouden op verdenking van medeplichtigheid. Alle verdachten zijn na verhoor en proces-verbaal weer in vrijheid gesteld, dit in afwachting van verdere strafvervolging.
Met het afronden van dit onderzoek heeft de politie vrijwel alle vernielingen en brandstichtingen in Drachten met oud en nieuw opgelost.
Provincie:
Tag(s):