dinsdag, 3. april 2007 - 21:49

Negen Roemenen aangehouden in onderzoek naar inbraken

Duin- en Bollenstreek- De politie van Hollands Midden heeft in samenwerking met rechercheurs van Apeldoorn in totaal negen Roemenen opgepakt, op verdenking van tientallen woninginbraken en een aantal inbraken bij bedrijven. Een belangrijk deel van de buit bestaande uit laptops, gsm, camera’s en navigatiesystemen werd door de verdachten verpakt en als pakketten naar familie, vrienden en kennissen in Roemenië verstuurd.

In een aantal gevallen werd bij de woninginbraken ook de bij de woning geparkeerde auto met bijbehorende sleutel ontvreemd. De totale waarde van de buit is nog niet vastgesteld, maar bedraagt vermoedelijk tienduizenden euro’s.

De groep verdachten verbleef in twee woningen in Amsterdam en trok, zo bleek uit het onderzoek, er regelmatig op uit om elders in het land, waaronder Apeldoorn en omgeving, maar ook in de Duin en Bollenstreek, diefstallen te plegen. Een deel van de buit is door de rechercheurs in Amsterdam aangetroffen, maar een groot deel is verdwenen naar Roemenië of in Nederland verkocht, om in hun eigen onderhoud te kunnen voorzien.

Het onderzoek leidde naar een groep verdachte Roemenen die in Amsterdam verbleven.Eén van hen, een 33-jarige Roemeen, kon nog net op tijd op Nederlands grondgebied in een pendelbus naar Roemenië worden onderschept, toen hij op weg ging naar zijn vaderland. In zijn bagage trof de politie een laptop en een computer aan die afkomstig bleken van twee recente inbraken in het westen van het land.De overige acht verdachten, werden een aantal dagen later op 12 maart jl. opgepakt in twee verschillende panden in Amsterdam. Het gaat om drie vrouwen en vijf mannen in de leeftijd variërend van 18 tot 33 jaar. Vijf verdachte zitten nog vast, de andere vier worden verdacht van heling en zijn op vrije voeten gesteld.
Provincie:
Tag(s):