vrijdag, 20. april 2007 - 10:29

Negentien aanhoudingen voor vandalisme

Noardburgum

De politie heeft een onderzoek naar groot aantal vernielingen in Noardburgum afgerond. Tijdens het onderzoek werden maar liefst 19 jongeren in de leeftijd van 14 tot 18 jaar aangehouden, waarvan 17 uit Noardburgum, één uit Veenwouden en één uit Hurdegaryp.

Het crimeteam van de politie in Burgum startte een onderzoek naar aanleiding van een groot aantal vernielingen in het dorp, waarvan diverse dorpsbewoners en instellingen aangifte deden. In de periode van november 2006 tot en met februari 2007 werden er onder andere bomen, speeltoestellen, straatverlichting, fietsenhokken, picknickbanken, vuilcontainers, tuinstoelen, een boot en straatmeubilair vernield. De jongeren pleegden de vernielingen in wisselende samenstelling.

Tijdens het onderzoek werden vier verdachten aangehouden en ingesloten. Zij mochten na verhoor en een proces-verbaal weer het politiebureau verlaten. De overige verdachten werden uitnodigt om vrijwillig op het bureau in Burgum te verschijnen. Na verhoor werden ook zij met een proces-verbaal heengezonden. Van de 19 verdachten moeten er zich vijf verantwoorden voor de kinderrechter. De overige verdachten worden aangemeld bij het Haltbureau voor het ondergaan van een alternatieve straf. De benadeelde dorpsbewoners en instellingen proberen de schade te verhalen op de 19 verdachten.
Provincie:
Tag(s):