maandag, 17. december 2007 - 16:18

Nep-dief slaat 15 keer toe in Weert

Weert

Een door de gemeente Weert ingezette nep-dief heeft donderdag 13 december jl. in een vijftiental winkels in de binnenstad van Weert zijn slag geslagen. In totaal werd een bedrag van € 545,- buit gemaakt door in twaalf winkels een ‘diefstal’ te plegen. De gestolen goederen zijn na de diefstal teruggebracht naar de winkelier die vervolgens een gratis preventieadvies kreeg ter voorkoming van een volgende winkeldiefstal. De inzet van de nep-dief is een van de maatregelen binnen het project Keurmerk Veilig Ondernemen Binnenstad Weert, zo meldt de gemeente.

In twee verschillende vermommingen ging de ‘dief’ een dag op pad. In twaalf winkels kon hij een succesvolle diefstal plegen doordat het personeel onvoldoende oplette. Zo werden een jas, een broek, een tafellaken, een strijkijzer, een steelpannetje en zelfs een koffer en een dekbedset (onbetaald) buit gemaakt. In twee winkels slaagde de nep-dief er niet in zijn slag te slaan, omdat het personeel zeer alert was. In één winkel is de ongenode gast aangehouden door het personeel.

De ‘dief’ wist achteraf te melden dat winkeldiefstallen te risicovol worden, wanneer het personeel de klanten bij binnenkomst groet en ze vervolgens consequent door de winkel volgt. Verder is het van belang de kassa op de juiste plek in de winkel te positioneren en de winkel op een overzichtelijke manier in te richten.
Provincie:
Tag(s):