dinsdag, 30. januari 2007 - 18:34

Nepagent aangehouden

Oss

De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft dinsdag om 15.15 uur op de rijksweg A59 ter hoogte van Oss een 44-jarige man uit Cuijk aangehouden die zich wilde gedragen als een politieagent. De man reed echter met zijn Mercedes te dicht achter een busje.

Op gegeven moment voerde hij zelfs blauwe flitsers en een meertonige hoorn. Dit bumperkleven herhaalde hij nog een keer bij een andere weggebruiker, die ook abrupt naar rechts stuurde om de linker rijstrook vrij te maken.

De medewerkers van de Videosurveillance lieten daarop de bestuurder direct stoppen. Tegen de bestuurder is proces-verbaal opgemaakt voor het onvoldoende afstand houden, zich zodanig gedragen dat de veiligheid op de weg in gevaar werd gebracht en het voeren van optische- en geluidssignalen zonder daartoe bevoegd te zijn. Voor de aanhouding hadden de medewerkers van de Verkeerspolitie twee paar handboeien nodig in verband met de omvang van de man. De man had de classificatie van vuurwapengevaarlijk.

De meertonige hoorn is gedemonteerd en inbeslaggenomen. Het kentekenbewijs deel 1 van de Mercedes is ingevorderd, omdat de blauwe flitsers niet direct verwijderd konden worden. De eigenaar heeft 28 dagen de tijd om de blauwe lampen in te leveren. In de tussentijd mag hij niet met zijn auto rijden. Levert hij de lampen niet in dan zal het kenteken ongeldig worden verklaard. De man is na verhoor in overleg met de officier van justitie heengezonden.
Provincie:
Tag(s):