vrijdag, 9. februari 2007 - 15:44

Netwerk vrouwenhandel blootgelegd

Rotterdam

De Nationale Recherche heeft een omvangrijk internationaal netwerk van
vrouwenhandelaren opgerold. Woensdag zijn in Nederland en Duitsland
dertien verdachten aangehouden. In Amsterdam, Vinkeveen en Assendelft
heeft de politie zeven woningen van de verdachten doorzocht. De Duitse politie heeft huiszoeking gedaan drie adressen in Luwigshafen en Mannheim.

Vier van de verdachten zijn woensdagavond nabij het Duitse Keulen aangehouden. Met snelheden die boven de 180 km/u lagen, wist een Nederlands arrestatieteam in samenwerking met de Duitse politie de verdachten aan te houden. De verdachten waren in de auto onderweg naar een vliegveld, vermoedelijk om uit te wijken naar Turkije.

De vrouwenhandel was opgezet om de vrouwen te laten werken in de prostitutie. In de bekende prostitutiegebieden van Amsterdam, Utrecht en Alkmaar werden de dames onder erbarmelijke omstandigheden tewerk gesteld. In het onderzoek heeft de Nationale Recherche zicht gekregen op meer dan 90 geëxploiteerde vrouwen uit Nederland, Polen, Roemenië, Duitsland, Bulgarije en Ierland.

De Turkse misdaadorganisatie wast de opbrengsten uit de mensenhandel vermoedelijk wit via stromannen. De mensenhandelaren beschikken over onroerend goed in Duitsland en Turkije met een waarde van miljoenen euro’s. Rechercheurs van de Nationale Recherche zijn gisteren vertrokken naar Turkije om in samenwerking met de Turkse autoriteiten beslag te leggen op het vermogen van de mensenhandelaren.

De in Duitsland aangehouden verdachten worden binnenkort overgeleverd aan Nederland. De andere verdachten zijn vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Groningen.
Provincie:
Tag(s):