donderdag, 22. maart 2007 - 8:18

Neuspeuteren is ziekmakende hobby

Amsterdam

Neuspeuteren is een tijdverdrijf waar 55% van de mannen en 29% van de vrouwen zich mee bezig houden. Dit doen zij zonder er zich van bewust te zijn dit ziekmakend kan zijn. Sporen die achtergelaten worden na het in de neus zitten, bevatten vaak de staphylococcus-bacterie. Deze bacterie is bij één op de drie Nederlanders aanwezig. De staphylococcus kan huidinfecties veroorzaken en de beruchte MRSA-ziekenhuisinfecties. Dit blijkt uit een onderzoek van tijdschrift gezondNU.

Bij het onderzoek zijn een groot aantal pinautomaten onderzocht op de aanwezigheid van de bacterie. Bijna 10% van de automaten bevatte de staphylococcus-bacterie. Het smerigste exemplaar bevatte maarliefst 26 kolonies met uitgegroeide bacteriën. De vervuiling van de pinautomaten wordt onder meer veroorzaakt door neuspeuteren.

De helft van alle Nederlanders die het nog niet wist, geeft aan gewoon te blijven peuteren. Eén van Nederlands grootste banken heeft onmiddellijk na het bekend worden van de cijfers van het onderzoek van gezondNU maatregelen getroffen. Het schoonmaakbeleid werd per direct in het hele land geïntensiveerd.
Provincie:
Tag(s):